سنگ مرمر یا اونیکس
سنگ مرمر یه جواهره که از دل زمین بیرون میاد، یه جور سنگِ خاص و باشکوه که انگار فقط برای این ساخته شده که زیبایی رو به رخ بکشه. وقتی یه تیکه مرمر رو می بینی، اولین چیزی که به چشمت میاد، اون درخشش و جلای فوق العاده اشه. انگار یه لایه نازک از نور روی سطحش نشسته و هر چی نور بهش می خوره، بیشتر برق میزنه. مرمر فقط یه سنگ نیست، یه اثر هنریه که دست طبیعت اونو خلق کرده.
مرمر نه تنها خیلی شیکه، بلکه یه حس لوکس بودن و تجمل هم با خودش میاره. وقتی مرمر رو توی یه خونه یا یه ساختمون می بینی، ناخودآگاه حس می کنی که انگار یه چیز با ارزش و گرانبها اونجا وجود داره. استفاده از مرمر توی دکوراسیون داخلی یه جورایی مثل این میمونه که یه لباس شب خیلی شیک و مجلسی پوشیده باشی، همه رو محو تماشای خودش می کنه.
یکی از قشنگ ترین ویژگی های مرمر، بازی نور با سطحشه. نور وقتی به مرمر میخوره، نه تنها بازتاب میشه، بلکه یه جورایی از داخل سنگ هم عبور می کنه و باعث میشه که مرمر یه درخشش خاص و دلنشینی پیدا کنه. این بازی نور باعث میشه که فضا روشن تر و دلبازتر به نظر برسه و یه حس آرامش و لطافت رو به محیط منتقل کنه. فرقی نمی کنه که مرمر سفید باشه یا مشکی یا هر رنگ دیگه، این درخشش و عبور نور یه ویژگی مشترکه بین همه انواع مرمره و باعث میشه که هر کدوم از اون ها یه چیز خاص و منحصر به فرد باشه. مرمر واقعاً یه هدیه از دل طبیعته که با زیبایی و درخششی که داره، می تونه هر جایی رو شیک و لوکس کنه.

نحوه تشکیل سنگ مرمر | اونیکس onix
خب، بیا ببینیم این سنگ مرمر (اونیکس) چجوری درست میشه. داستان از این قراره که وقتی سنگ آهک زیر فشار و گرمای خیلی زیاد قرار می گیره، یه تغییراتی توش ایجاد میشه و در نتیجه اون تغییرات، مرمر به وجود میاد. معمولاً جاهایی که سنگ تراورتن پیدا میشه، مرمر هم پیدا میشه، چون سنگ تراورتن هم یه جور سنگ آهکیه که اگه دگرگون بشه، می تونه تبدیل به مرمر بشه. خلاصه اش اینه که این سنگ تو دهانه چشمه های آب گرم یا تو غارها درست میشه. غیر از کلسیت، یه سری مواد معدنی دیگه هم تو مرمر هست، مثل گرافیت، پیریت، میکا، دولومیت، آراگونیت و اکسید آهن.
یه فرق مهمی که مرمر با سنگ های دیگه مثل گرانیت و مرمریت داره اینه که مرمر درست روی سطح زمین درست میشه، ولی مرمریت و گرانیت توی عمق زمین تشکیل میشن. این سنگ قشنگ از رسوب چشمه های آب گرمی که کانی کلسیت دارن، به وجود میاد.
وقتی آب به دهانه چشمه میرسه، مواد معدنی که توش هست، رسوب می کنن و یه لایه از بلورهای کلسیت درست می کنن. حالا اگه جریان آب کم و زیاد بشه، یه تغییراتی بین این لایه ها به وجود میاد و یه سری ناخالصی هایی تو مرمر میاد که باعث میشه انواع مختلف مرمر با طرح و رنگ های مختلف داشته باشیم. البته خالص ترین نوع مرمر که 99 درصدش کلسیت باشه، خیلی سفید و شفافه. اما خب، معمولاً با مواد معدنی دیگه ترکیب میشه و رگه و موج های قشنگی پیدا می کنه.
رنگ های مختلف مرمر هم به خاطر همین ناخالصی هاست. مثلاً رنگ زرد یا قهوه ای به خاطر اکسید آهن آبداره، رنگ قرمز یا صورتی به خاطر اکسید آهن بی آب یا دهیدراته است و رنگ خاکستری به خاطر وجود منگنز و مواد زغالیه. بیشتر وقتا مرمر به رنگ زرد مایل به قهوه ای پیدا میشه، ولی رنگ های سفید، زرد روشن تا تیره، عسلی، قرمز و سبز هم داره.
تازه، جریان آب هم باعث میشه طرح های مرمر با هم فرق کنه، مثلاً بعضی هاشون راه راهن، بعضی هاشون موج دارن و بعضی هاشون خال خال. حالا که فهمیدیم مرمر چجوری درست میشه، بریم سراغ کاربردهاش.
مزایای سنگ مرمر
سنگ مرمر یه جورایی مثل یه لباس مجلسی شیکه که خیلی وقته تو دل معمارا و طراحای دنیا جا باز کرده. این سنگ طبیعی با اون رگه های خاص و درخشندگی که داره، انگار یه تیکه از طبیعته که میاد خونه ها و جاهای مختلف رو خوشگل می کنه.
ولی خب مزایای مرمر فقط به خوشگلیش ختم نمیشه. بیا چند تا دیگه از خوبی هاشو با هم ببینیم:
- زیبایی و ظرافت بی نظیر: مرمر رنگ های خیلی متنوعی داره، از سفید گرفته تا مشکیِ مشکی، و با اون رگه های خاصش، هر جایی رو شیک و لوکس می کنه. یه جورایی خودش براقه و نورو خیلی قشنگ از خودش رد می کنه، انگار یه نور ملایم تو فضا پخش میشه.
- دوام و موندگاری بالا: مرمر خیلی محکمه و تراکم بالایی داره، یعنی در برابر ضربه و ساییدگی خیلی خوب مقاومت می کنه. اگه خوب ازش مراقبت کنی، میتونه سال های سال همونطور خوشگل و سالم بمونه.
- کاربردای مختلف: مرمر چون راحت برش می خوره و شکل می گیره، خیلی جاها استفاده میشه، مثلاً:
- کفپوش: برای کف خونه ها، مخصوصاً پذیرایی، آشپزخونه و حموم خیلی طرفدار داره. سطح صاف و براقش، یه فضای لوکس و قشنگ میسازه.
- دیوارپوش: وقتی از مرمر برای دیوار استفاده می کنی، یه جورایی خونه رو مجلل و باشکوه می کنی. میشه هم صیقلی استفاده کرد هم به شکل های دیگه.
- روشویی: به خاطر خوشگلی و مقاومتش، خیلی برای درست کردن روشویی استفاده میشه.
- خنک کنندگی طبیعی: مرمر به طور طبیعی خنکه و میتونه تو مناطق گرمسیری، به خنک شدن خونه کمک کنه.
- خاصیت ضد میکروبی: چون سطح مرمر صافه و سوراخ نداره، میکروب ها و باکتری ها روش رشد نمی کنن. به خاطر همین برای جاهای بهداشتی مثل آشپزخونه و حموم خیلی مناسبه.
- تنوع طرح و رنگ: مرمر طرح ها و رنگ های خیلی مختلفی داره، پس میتونی راحت اونو با هر دکوراسیونی ست کنی. از رنگ های سفید کلاسیک بگیر تا مشکی و قهوه ای، کلی طرح برای انتخاب داری.
- تمیز کردن راحت: مرمر رو میشه خیلی راحت با یه شوینده ملایم و یه دستمال نرم تمیز کرد.
معایب سنگ مرمر
خب، سنگ مرمر با همه خوشگلیش، یه سری بدی ها هم داره که باید قبل از استفاده بهشون دقت کنی:
- نفوذپذیری: مرمر به طور طبیعی یه کم سوراخ داره، یعنی راحت مایعات رو جذب می کنه. این یعنی خیلی زود لک میشه، مخصوصاً اگه از نوع روشن باشه. لکه های قهوه، شراب، آبمیوه و حتی قطره آب می تونن به مرور زمان تو سنگ نفوذ کنن و ظاهرشو خراب کنن.
- حساسیت به اسید: چون مرمر کربنات کلسیم داره، در برابر مواد اسیدی خیلی ضعیفه. اگه سرکه، آبلیمو، نوشابه یا حتی بعضی شوینده ها روش بریزه، ممکنه خورده بشه و کدر بشه.
- لغزندگی: چون سطح مرمر صاف و صیقلیه، ممکنه لیز باشه. این باعث میشه تو جاهای مرطوب مثل حموم و آشپزخونه سر خوردن و زمین خوردن بیشتر بشه.
- نیاز به مراقبت دائم: برای اینکه مرمر خوشگل بمونه و عمرش زیاد شه، باید مرتب تمیز بشه و جلا داده بشه. باید از مواد شوینده مخصوص استفاده کنی و با یه چیزی به اسم سیلر اونو ضد آب کنی. همچنین باید حواست باشه که چیزای سنگین و تیز روش نذاری، چون ممکنه خط بیفته یا فرو بره.
با همه این معایب، مرمر مزایای زیادی هم داره که باعث میشه خیلی ها دوستش داشته باشن. خوشگلی خاص، تنوع طرح و رنگ، و خنک بودنش از جمله این مزایا هستن.
در کل، با در نظر گرفتن همه این خوب و بدها، میتونی تصمیم بگیری که مرمر برای پروژه های ساختمانی و دکوراسیونت مناسب هست یا نه.
نکته های دیگه:
- نوع و رنگ مرمر رو قیمت و ظرافتش تاثیر داره.
- مرمر بیشتر برای دیوار، کف و میزها استفاده میشه.
- اگه از مرمر درست مراقبت کنی، میتونی عمرشو خیلی زیاد کنی.
قیمت سنگ مرمر
در خرید سنگ مرمر سنگ مرمر یه جوریه که اصلا نمیشه دو تا اسلب عین هم پیدا کرد، حتی اگه از یه معدن و یه جا استخراج شده باشن. واسه همینم نمیشه یه قیمت ثابت براش تعیین کرد. ولی خب، یه سری چیزا هست که روی قیمتش تاثیر میذاره، مثلا:
- طرح و رنگ سنگ مرمر: قیمت مرمرای مختلف با هم فرق داره. مثلاً مرمر سفید با مرمر صورتی قیمتش فرق داره. تازه، مرمر آبی هم که خیلی کم پیدا میشه، قیمتش از بقیه مرمرها بیشتره.
- درجه کیفی و سورت بندی سنگ: هرچی سنگ مرمر باکیفیت تر باشه و یه دست تر باشه و ناخالصی کمتری داشته باشه، خب قیمتش هم بیشتر میشه. تازه، قیمت هر سورت از یه نوع مرمر هم با هم فرق داره. مثلاً مرمر سفید ساده با مرمر سفید رگه طلایی، قیمتاشون فرق می کنه.
- ابعاد و ضخامت: هرچی ابعاد و ضخامت مرمر بیشتر باشه، قیمتش هم بیشتر میشه.
- کیفیت فرآوری: دقت تو برش، کیفیت رزین اپوکسی و ساب سنگ هم روی قیمت سنگ تاثیر میذاره.
کجا سنگ مرمر بخریم؟
اگه دنبال سنگ مرمر با کیفیت و قیمت خوب می گردی، سنگ شاهرخ کارش درسته. سنگ شاهرخ تجربه و سابقه خوبی تو فروش سنگ مرمر داره و کلی اسلب مرمر خوشگل و متنوع داره که می تونه بهت پیشنهاد بده.
خبر خوب: الان کلی اسلب مرمر خوشگل و آماده فروش دارن. اگه می خوای قیمت بگیری و مشاوره هم میخوای، با کارشناساشون تماس بگیر. بهت قول میدم از قیمت هاشون شگفت زده میشی! پس معطل نکن، برای قیمت خوب مرمر فقط سنگ شاهرخ رو انتخاب کن.
پر فروشترین سنگهای مرمر ایران
سنگ مرمر: یه سفر هیجان انگیز به دنیای رنگ و نقش!
سنگ مرمر فقط یه سنگ ساختمونی ساده نیست؛ یه جورایی مثل یه بوم نقاشی طبیعیه که هر تیکه اش یه داستان متفاوت برای گفتن داره. تنوع رنگ و طرحش اونقدر زیاده که آدم می مونه چی بگه، انگار یه عالمه هنرمند دست به دست هم دادن و این شاهکارها رو خلق کردن. بیا با هم یه گشتی تو این دنیای رنگارنگ بزنیم و بیشتر با انواع مرمر آشنا بشیم:
مرمر سفید
سمبل اصالت و پاکی!
مرمر سفید مثل یه مروارید درخشان میمونه، یه جورایی کلاسیکه و هیچ وقت از مد نمیفته. بافت ابریشمی و رگه های طلایی رنگی که توش دیده میشه، واقعا چشم نوازه و به هر فضایی یه حس لوکس و شیک میده. میدونی، معروف ترین معادن مرمر سفید دنیا تو ایتالیاست، اما تو ایران خودمون هم معادن باکیفیتی مثل قروه سنندج و ده رستم بم داریم که سنگ مرمر سفیدشون دست کمی از مرمرهای ایتالیایی نداره. نکته ای که باید بدونی اینه که هرچی سنگ مرمر سفیدتر و خالص تر باشه، یعنی رگه و ناخالصی کمتری داشته باشه، قیمتش هم به طبع بیشتر میشه.
مرمر صورتی
لطیف و دلبر، مثل یه خانم باوقار!
به مرمر صورتی میگن “لیدی مرمر”، یه جورایی انگار یه خانوم با وقار و لطیفه که یه هاله صورتی رنگ دور خودش داره. این سنگ جذاب بیشتر از معادن هندوستان و آذربایجان غربی استخراج میشه. رنگ اصلیش سفیده، اما هاله های صورتی و گاهی هم سبز توش دیده میشه که مخصوصا هاله های صورتیش خیلی دل میبره. البته خب، مرمر صورتی هند به خاطر کیفیت بالاترش، از مرمر نقده گرون تره.
مرمر سبز
آرامشی از دل طبیعت!
مرمر سبز رو احتمالا بیشتر تو اماکن مذهبی دیدی، یه جورایی حس آرامش و معنویت داره. رنگ سبزش خیلی دلنشینه و با رگه های سفید و طلایی ترکیب قشنگی میسازه. البته طیف رنگیش میتونه از سبز کم رنگ تا پررنگ متغیر باشه، همه چی بستگی به نوع و مقدار مواد معدنی موجود در سنگ داره. جالبه که بدونی این رنگ سبز، به خاطر وجود منیزیم و دولومیت در سنگ به وجود میاد.
مرمر قرمز
ابهت و شکوه در اوج زیبایی!
مرمر قرمز یه جورایی سنگ مجلسی و پرابهت محسوب میشه. رنگش از قرمز تیره تا روشن متغیره و رگه های طلایی و سفید هم توش پیدا میشه. معمولا از این سنگ بیشتر برای فضاهای داخلی خونه و تزئینات لوکس استفاده میشه. انگار یه فرش قرمز پهن کردی تو خونت!
مرمر عسلی
یه رنگ گرم و خاطره انگیز!
مرمر عسلی با رنگ زمینه عسلی و قهوه ای روشن یه حس گرم و دلنشین به آدم میده. خطوط و رگه های زیبای سفید، زرد و نارنجی هم توش دیده میشه که این سنگ رو خیلی خاص و قشنگ میکنه. اگه دنبال یه سنگ با رنگ گرم و صمیمی هستی، مرمر عسلی بهترین انتخابه.
مرمر آبی
یه تیکه آسمون در دل خونه!
مرمر آبی مثل یه تیکه از آسمون صاف میمونه که با رنگ آبی و خاکستری روشن و رگه های سفید و طلایی، آدم رو محو تماشای خودش میکنه. این سنگ خیلی لوکسه و تو ایران بیشتر تو ارومیه پیدا میشه. به خاطر کمیاب بودنش، جزو گرون قیمت ترین سنگ های مرمره.
مرمر پرتقالی
حس شادابی و سرزندگی!
مرمر پرتقالی با رنگ زمینه پرتقالی و رگه های سفید و گاهی قهوه ای که به صورت موج های زیبا توش پخش شدن، یه حس شاد و پر انرژی رو به خونه میاره. یکی از معروف ترین معادن مرمر پرتقالی تو مشهده. هرچی رنگش یکدست تر و بدون عیب باشه، قیمتش هم بیشتره.
خاصیت نور گذر بودن و عبور نور مرمر
سنگ مرمر به دلیل ساختار کریستالی و بلوری خود، ویژگی منحصربهفردی دارد که آن را از سایر سنگها متمایز میکند؛ عبور نور. این خاصیت، مرمر را به سنگی جذاب و پرطرفدار در معماری و طراحی داخلی تبدیل کرده است. وقتی نور به سطح صیقلی مرمر میتابد، بخشی از آن به داخل سنگ نفوذ میکند و پس از عبور از ساختار کریستالی آن، با درخششی ملایم و یکنواخت، دوباره به سطح برمیگردد. این بازی نور در داخل سنگ مرمر باعث ایجاد جلوهای نرم و لطیف میشود که حس گرما و آرامش را به فضا القا میکند. رگهها و ناخالصیهای موجود در سنگ مرمر، به این عبور نور جلوهای خاص و منحصربهفرد میبخشند؛ گویی نور در میان لایههای رنگی سنگ به رقص درمیآید. این ویژگی مرمر باعث شده تا طراحان و معماران بتوانند با استفاده از نورپردازی مناسب، زیبایی و جلوه سنگ مرمر را دوچندان کنند و فضاهایی چشم نواز خلق نمایند. از این رو، مرمر نه تنها به عنوان یک متریال ساختمانی بلکه به عنوان یک اثر هنری نیز مورد توجه قرار می گیرد که با عبور نور، جان تازه ای می گیرد.
نحوه مراقبت و نگهداری از سنگ مرمر
سنگ مرمر عموما و به طور استاندارد در قسمت دیوار نمای داخلی استفاده می شود، بنابراین استفاده از آن برای کفپوش چه در قسمت های داخلی و چه خارجی توصیه نمی شود؛ چرا که با توجه به رفت و آمد و فشار هایی که ممکن است بر آن وارد شود، سریعا دچار خط و خش و سطح آن کدر می شود.
نحوه تمیز کردن سنگ مرمر
از آنجایی که ترکیبات سنگ های مرمر بر پایه کلسیم است، سطح نرم تری به نسبت سایر سنگ ها دارند و با مواد شوینده اسیدی واکنش نشان می دهند. به همین منظور، برای تمیز کردن سنگ های مرمر باید به دنبال محصولاتی با سطح pH خنثی باشید.
نگهداری از سنگ مرمر در فضای خارجی
همچنین استفاده از سنگ مرمر برای فضای بیرونی مناسب نمی باشد، زیرا شرایط آب و هوایی و تابش نور خورشید باعث از بین رفتن درخشندگی، تغییر رنگ و کدر شدن سطح آن می شود. به طور مثال اگر دقت کرده باشید، سنگ قبر هایی که با سنگ مرمر ساخته شده اند، غالبا در آرامگاه های مسقف نصب می شوند. اما در صورتی که سنگ مرمر را در فضای خارجی به کار برده اید میتوانید با نصب شیشه روی سطح آن، به نگهداری و محافظت از آن کمک کنید. همچنین، توصیه میشود که با نانو کردن سنگ یک لایه محافظتی بر روی آن قرار دهید تا درخشش آن حفظ شود (در این حالت، نیاز به ترمیم نانو هر یک یا دو سال یکبار میباشد).
تفاوت مرمر و مرمریت
دو تا سنگ خوشگل، اما با فرقایی ریز!
ببین، هم مرمر و هم مرمریت هر دو سنگهای خیلی خوشگل و پرطرفدارین، اما یه سری تفاوتهای ریز دارن که باعث میشه کاربردشون هم فرق کنه. انگار دو تا خواهر باشن که شبیه همن، ولی شخصیتشون فرق داره. حالا ببینیم چه فرقی دارن:
مرمر، اون سنگ باشکوه و لوکس:
مرمر یه سنگ دگرگون شدهست، یعنی از یه سنگ دیگه به وجود اومده، تحت فشار و حرارت زیاد. به خاطر این فرآیند خاص، مرمر یه سری ویژگی های خاص داره:
- بافت بلوری و شفاف: مرمر معمولاً یه بافت بلوری و کریستالی داره، انگار یه عالمه دونه شکر ریز کنار هم چیده شدن. این بافت باعث میشه نور رو به خوبی از خودش عبور بده و یه درخشندگی خاص داشته باشه.
- رنگ های خاص و رگه های زیبا: مرمر رنگ های متنوعی داره، از سفید و صورتی گرفته تا سبز، آبی و … . رگه های رنگی زیبایی هم توش دیده میشه که طرح های خاص و منحصر به فردی ایجاد میکنه.
- قیمت بالا: مرمر به خاطر زیبایی و خاص بودنش، معمولاً قیمت بالاتری نسبت به مرمریت داره.
- کاربرد بیشتر تو فضاهای لوکس: مرمر بیشتر برای جاهایی استفاده میشه که میخوایم جلوه شیک و لوکسی داشته باشه، مثل کف و دیوار فضاهای داخلی، کانتر آشپزخونه و … .
مرمریت، یه سنگ مقاوم و کاربردی:
مرمریت هم یه سنگ آهکیه، اما با مرمر فرق داره. مرمریت بیشتر رسوبیه، یعنی از ته نشین شدن مواد معدنی به وجود میاد. حالا ببینیم چه ویژگی هایی داره:
- بافت متراکم تر: مرمریت نسبت به مرمر بافت متراکم تری داره و به همین خاطر مقاومت بیشتری در برابر ضربه و سایش داره.
- تنوع رنگ کمتر: مرمریت تنوع رنگ کمتری نسبت به مرمر داره و معمولا رنگ های کرم، خاکستری و قهوه ای بیشتر توش دیده میشه. البته مرمریت های رنگی هم وجود داره ولی به اندازه مرمر متنوع نیستن.
- قیمت مناسب تر: مرمریت به خاطر مقاومت بیشتر و تنوع رنگ کمتر، معمولاً قیمت مناسب تری نسبت به مرمر داره.
- کاربرد گسترده تر: مرمریت هم برای کف و دیوار فضاهای داخلی استفاده میشه، ولی چون مقاومت بیشتری داره، برای نماهای خارجی و پله ها هم مناسبه.
یه جمع بندی ساده:
- مرمر: شیک تر، لوکس تر، درخشان تر، قیمت بالاتر، بیشتر برای فضاهای داخلی لوکس.
- مرمریت: مقاوم تر، کاربردی تر، قیمت مناسب تر، هم برای داخلی و هم خارجی.
یه مثال بزنم:
تصور کن مرمر مثل یه لباس مجلسی گرون قیمت و براق میمونه که برای مهمونی های خاص پوشیده میشه، اما مرمریت مثل یه لباس راحتی و بادوام میمونه که هم تو خونه و هم بیرون میشه پوشید. پس موقع خرید سنگ، به این تفاوت ها دقت کن و ببین کدوم سنگ برای کاری که میخوای انجام بدی، مناسب تره.
کاربرد سنگ مرمر
سنگ مرمر به علت دارا بودن قابلیت عبور نور و کمیاب بودن عمدتا در فضاهای داخلی و یا مصارف تزیینی به کار می رود. به همین دلیل بیشتر در مکان های لوکس و مجلل مانند لابی هتل و یا میز پیشخوان در ساختمان های بزرگ استفاده می شود. علاوه بر این از دیگر کاربردهای این سنگ عبارتند از کانتر و میز پیشخوان، مصنوعات سنگی مانند روشویی مجسمه سازی،دیوار لابی، کف ساختمان های لوکس است. راجع به روشویی سنگی مرمر در ادامه محصولات بیش تری ارائه خواهیم داد.
شاید تاکنون دیده باشید که بیشترین سنگ کار شده در حرم امامان معصوم مرمر سبز می باشد.
البته ذکر این نکته هنگام استفاده از این سنگ لازم است که چون سنگ مرمر سنگی کربناته و آهکی است و علاوه بر این دارای تخلخل نیز هست، از طرفی نیز قیمت بالایی دارد، برای دوام و ماندگاری بیشتر آن باید حتما فرآوری های لازم از جمله ضد آب کردن انجام شود و پس از آن نیز در تمیز کردن و مراقبت از آن کوشا باشیم. در غیر اینصورت به راحتی آسیب دیده و زیبایی خود را از دست می دهد. نحوه مراقبت از کانتر مرمر را در مقاله جداگانه به آن می پردازیم.
به طور کلی فضاهایی که می توان از این سنگ استفاده کرد عبارتند از:
- نمای داخلی
- سنگ پله مرمر
- تابلو دیوار
- سردرب مغاز و هتل
- ستون و سر ستون
- کانتر و میز پیشخوان
- نیمکت و روشویه سنگی
- لابی هتل های لوکس
- قاب دورقاب آسانسور
- شومینه
- گلدان و مجسمه
- تابلو دیوار رستوران های لاکچری
امکان درج نظر جدید در حال حاضر غیر فعال است